Tijdlijn

Meulenhoff Schoenen.
Sinds 1982 het adres in hartje Maastricht voor herenschoenen van kwaliteit, waar passend advies en persoonlijke aandacht voor u centraal staan.

November 1982 – Opening van de winkel onder de naam Brekelmans Herenschoenen + Carlo geboren

In november 1982 openden Wim en Marlaine Brekelmans hun winkel Brekelmans Herenschoenen aan de Wolfstraat 23 in hun geliefde Maastricht, schuin tegenover de welbekende damesschoenenzaak Brekelmans van de vader van Wim. De appel viel ook in de Wolfstraat niet ver van de boom. Een heuglijke gebeurtenis die (zoals we nu weten) de fundering heeft gelegd voor een prachtige toekomst van 40 jaar bijzondere verhalen over schoenen en, heel belangrijk, mensen. Maastrichtenaren, bekende Nederlanders en toeristen met afkomsten tot aan Japan wisten de schoenenzaak van Wim en Marlaine telkens weer (en dat vaak gedurende decennia) te vinden. Met als resultaat altijd een lach op hun gezicht en kwaliteitsschoenen aan hun voeten, zorgvuldig geselecteerd op basis van de smaak van de klant en de kennis van Wim en Marlaine.

In hetzelfde jaar dat de winkel werd geopend, werd toekomstig opvolger Carlo Meulenhoff (die de winkel 28 jaar later overneemt) geboren. Een bijzonder gegeven waarmee de winkel en Carlo toen in 1982 al een connectie hadden.

November 2010 – Overname door Carlo Meulenhoff

In november 2010 nam Carlo Meulenhoff de winkel over van Wim en Marlaine. Voor Carlo een lang gekoesterde droom die in vervulling ging: de oudste schoenenwinkel van Maastricht mogen overnemen en voortzetten! Daarmee werd de toekomst van een begrip in de Maastrichtse binnenstad veiliggesteld door de nieuwe generatie. En dat Carlo daar al als jonge man van droomde, is eigenlijk best verklaarbaar. Want hij werkte reeds jaren bij de bekende schoenketens Cinderella en Divino aan de Wolfstraat en Muntstraat in Maastricht. Nadat er jaren mensen naar Carlo toe kwamen voor schoenen, begon hij in 2009 voor zichzelf met zijn mobiele schoenenwinkel waarmee hij de schoenen juist naar de mensen bracht. Dit onder het motto “Blijft lekker thuis, wij komen aan huis!”. Deze waardevolle achtergrond was voor Carlo de perfecte voorbereiding op de nieuwe, grote stap in zijn schoenencarrière: het overnemen van een prachtige schoenenwinkel in zijn geliefde Maastricht.

2011 – Introductie personal pair concept

Om naast het belangrijke, tijdloze karakter van nette herenschoenen een kleurrijke pijler toe te voegen aan het aanbod van de winkel, introduceerde Carlo in 2011 het personal pair concept van het Nederlandse merk Kops Schoenen in Maastricht. Met dank aan de vele mogelijkheden van het ambachtelijke bedrijf uit het Brabantse Schaijk kunnen klanten bij Meulenhoff Schoenen sindsdien volledig hun eigen schoenen samenstellen. Op maat gemaakt, met de kleuren en leersoorten naar wens. Daarbij bestaat ook nog eens de mogelijkheid om middels fotoprint eigen afbeeldingen op de schoenen te laten printen, hetgeen bijvoorbeeld met logo’s ook een uniek concept voor bedrijfsschoenen vertegenwoordigt.

2013 – Verbouwing winkel, met meer winkeloppervlakte als resultaat

In 2013 vond een grondige verbouwing plaats, gericht op het creëren van meer winkeloppervlakte voor de vele mooie schoenen uit het groeiende assortiment. Dit alles uiteraard met behoud van de vertrouwde stijl. De verbouwing was zo grondig, dat een verdubbeling van de winkeloppervlakte het indrukwekkende resultaat was.

2013 – Shop-in-shop van Mephisto geopend

In 2013 werd tevens de shop-in-shop van Mephisto geopend. De relatie tussen de winkel en Mephisto was al jaren heel sterk, waarbij het gewilde Franse schoenenmerk een belangrijke bijdrage heeft geleverd (en dat ook vandaag de dag nog zeer zeker doet) aan het succes van de winkel. Als bezegeling van die vruchtbare samenwerking kreeg de shop-in-shop de concrete vorm van een prominente wand, geheel uitgevoerd in de herkenbare stijl van dit alombekende merk en gevuld met de meest comfortabele schoenen die je maar kunt krijgen.

2017 – Oprichting Art Shoe Mafia

Nadat vriend en compagnon Ward Schoonbrood in 2015 aan Carlo voorstelde om artistieke ontwerpen toe te passen op personal pairs, en Carlo daar meteen enthousiast over werd, heeft dit duo in 2017 het eigen schoenenmerk Art Shoe Mafia opgericht. Met dit eigen merk worden, in samenwerking met kunstenaars als Robert Jan van Melle, Roy Wagemans en Nitra, maar ook met erfgoedcollecties en culturele partners als het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en Cuypershuis Roermond, collecties authentieke Art Shoes ontwikkeld en in serie geproduceerd. Dat laatste gebeurt in samenwerking met gewaardeerde partner Ambiorix uit het nabijgelegen Belgische Tongeren, dé schoenenfabrikant van België. Wederom een droom die is uitgekomen en een bijzonder label waarmee geregeld nieuwe collecties worden uitgebracht.

2018 – Restyling van de winkel

In 2018 heeft er ook een restyling van het interieur van de winkel plaatsgevonden, met een speciale zithoek om in alle rust klanten over bijvoorbeeld personal pairs te adviseren en prachtige wanden om onze collectie zo optimaal mogelijk te presenteren.

2019 – Lancering webshop www.meulenhoffschoenen.nl

Als uitbreiding van onze dienstverlening in het huidige tijdperk, was een webshop uiteindelijk onmisbaar. Sindsdien is op onze webshop ons gehele assortiment uit de winkel online te vinden. Middels de webwinkel kunnen onze klanten ook vanuit het huiselijke comfort gemakkelijk hun favoriete schoenen bij ons kopen (ja, de visie “blijf lekker thuis, we komen aan huis” krijgt ook op deze manier weer een nieuwe invulling). En uiteraard is ons persoonlijke advies ook bij online bestellingen altijd beschikbaar. Naast het gemak van online bestellen, gebruiken onze klanten de webshop tevens ook als overzichtelijke catalogus van ons huidige aanbod, waarmee ze zich op ieder gewenst moment kunnen oriënteren alvorens ze een bezoek aan de winkel in Maastricht brengen. Volledig voorbereid om weer een mooi paar (of twee) uit te kiezen en mee naar huis te nemen.

November 2022 – 40-jarig jubileum!

In 2022 vierden we het 40-jarig jubileum van deze bijzondere schoenenwinkel aan de Wolfstraat 23 te Maastricht. Begonnen door de grondleggers Wim en Marlaine Brekelmans en voortgezet door Carlo Meulenhoff. Terugkijkend op een rijke geschiedenis gevuld met geweldige klanten, prachtige schoenen en memorabele verhalen. Vol enthousiasme vooruitkijkend naar de toekomst. Op naar de 50!